Jak najdu...

...plný text odborného článku

Do vyhledávacího pole nahoře na stránce chemTK (Hledání v celém fondu chemTK….) zadejte název článku, autora nebo klíčové slovo.

TIP  Nejlepších výsledků dosáhnete, použijete-li přesný název článku, ale můžete zadávat i části názvu, jméno autora, klíčová slova, i kombinaci těchto údajů.
TIP  Výsledky vyhledávání lze upřesnit pomocí filtrů na levé straně.

U každého výsledku najdete informace o jeho dostupnosti. Pokud je článek dostupný elektronicky, kliknutím na jeho název nebo na odkaz Plný text online otevřete okno systému SFX, kde jsou v záložkách NTK/VŠCHT/ÚOCHB informace o dostupnosti pro jednotlivé instituce. K přechodu na plný text použijte odkaz Plný text dostupný v.

TIP  Pokud zatím nejste přihlášeni, budete vyzváni k zadání uživatelského jména a hesla (čtenáře NTK nebo zaměstnance/studenta VŠCHT/ÚOCHB).
Summon
Summon
SFX

…tištěnou knihu/časopis z fondu NTK/ÚOCHB/VŠCHT

Z řádku pod hlavním vyhledávacím polem zvolte katalog, na stránce katalogu zadejte do vyhledávacího pole název knihy, autora, ISBN nebo jiný údaj o knize.

TIP  K přesnějšímu vyhledávání použijte nabídku z roletky a zadejte příslušný údaj. Výsledky vyhledávání lze poté upřesnit pomocí filtrů na pravé straně.

Kliknutím na název požadovaného dokumentu zjistíte dostupnost jednotlivých výtisků:

K vypůjčení

Titul si můžete půjčit domů, objednat ze skladu, nebo rezervovat, pokud je zrovna půjčený (podmínkou je registrace v chemTK).

Nachází-li se titul ve volném výběru, ze signatury ve sloupci Umístění zjistíte číslo podlaží a regálu, kde je titul vystaven (např. 5.NP, regál 5C/331). Odkaz zobrazí mapku s příslušnou částí knihovny.

Nepůjčuje se Titul je určen jen k prezenčnímu studiu (na místě) v NTK, nebo je umístěn v některé z ústavních knihoven VŠCHT.
Jednotlivé knihy na ústavních knihovnách můžete vyfiltrovat dle návodu
Trvale vypůjčeno

Titul je v osobní knihovně zaměstnance VŠCHT. Kontakt na příslušnou ústavní knihovnu zjistíte z odkazu ve sloupci Umístění, např. 110 ÚOCH.

Titul je v osobní knihovně zaměstnance ÚOCHB. Údaj ve sloupci Stará signatura je pak tvořen 4-místným číslem a "X".

Titul se nachází v čítárně ÚOCHB. Údaj ve sloupci Stará signatura značí jeho umístění (např. Och).

Katalog
VuFind
VuFind
VuFind
VuFind

…konkrétní elektronický časopis

Z řádku pod hlavním vyhledávacím polem zvolte e-časopisy A-Z a do vyhledávacího pole zadejte název časopisu nebo jeho část nebo zkratku.

V zobrazených výsledcích klikněte na název časopisu - otevře se okno SFX, kde jsou v záložkách NTK/VŠCHT/ÚOCHB informace o dostupnosti pro jednotlivé instituce. K přechodu na plný text použijte odkaz Plný text dostupný v.

E-časopisy
E-časopisy
SFX

…konkrétní elektronickou knihu

Z řádku pod hlavním vyhledávacím polem zvolte e-knihy A-Z a do příslušného vyhledávacího pole zadejte titul knihy nebo jeho část, jméno autora nebo ISBN.

Ve vyhledaných výsledcích klikněte na název knihy - otevře se okno SFX, kde jsou v záložkách NTK/VŠCHT/ÚOCHB informace o dostupnosti pro jednotlivé instituce. K přechodu na plný text použijte odkaz Plný text dostupný v.

E-knihy
E-knihy
SFX

…přehled kolekcí přístupných elektronických zdrojů

Z řádku pod hlavním vyhledávacím polem zvolte e-zdroje.

V tabulce e-zdrojů naleznete přehled všech kolekcí elektronicky přístupných zdrojů, rozdělených do celků podle vydavatelství nebo tematického zaměření (plnotextové/bibliografické/citační/strukturní databáze, encyklopedie, slovníky ad.).

Přístup ke zdroji - pomocí barevných tlačítek vpravo přes instituci, která zdroj předplácí.

TIP  Přístup k některým zdrojům je podmíněn přihlašovacími údaji nebo instalací, v tom případě věnujte pozornost odkazu info.
E-zdroje
E-zdroje
E-zdroje
Poslední změna: 7.9. 2023 11:09